Kar nekaj obiskovalcev se je udeležilo slavnostnega odprtja informacijske table o Savski liniji, ki si jo je po zaslugi neutrudnega člana ZVGS Lojzeta Budkoviča moč ogledati v Gorjušah. Med udeleženci so bili domačini iz Gorjuš, pa predstavniki nekaterih združenj in organizacij z bohinjskega konca, veliko je bilo tudi članov ZVGS, s svojim nastopom so slovesnost popestrili še naši pevci Gorščaki.

 

Slavnostna govornika, dolgoletni predsednik Društva Mali vojni muzej  Bohinjska Bistrica Janko S. Stušek, in predsednik ZVGS Slavko Delalut, sta v svojih nagovorih posebej poudarila vlogo in prizadevanja Lojzeta Budkoviča, da se zgodovinski dogodki in obeležja, vezani na Savsko linijo, ohranjajo in predstavljajo tudi prihodnjim rodovom.

 

Trenutno potekajo dogovori o postavitvi spominskih tabel tudi na drugih lokacijah in v drugih občinah in upamo lahko, da se bomo že zelo kmalu lahko srečali na podobni prireditvi.

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.