Arhiv novic

Kar nekaj članov Združenja vojaških gornikov Slovenije se je na povabilo župana Občine Bovec gospoda Valterja Mlekuža dne 5. julija 2024 v Kulturnem domi Bovec udeležilo slavnostne seje Občinskega sveta Občine Bovec ob prazniku Občine Bovec.

Na povabilo Italijanskih kolegov iz Trbiža ste povabljeni na udeležbo na svečanosti v Ovčji vasi in dolini Zajzera. Vodja delegacije je Peter Zavrl, tel. 030 999 222. Udeležba je z lastnim prevozom. Začetek slovesnosti je ob 9.30 uri.

V soboto, 8. junija 2024, se nas je letnem tradicionalnem srečanju ob Ribniku v Žejah zbralo 50 članov in simpatizerjev združenja.

Na povabilo 132. gorskega polka smo se člani Združenja vojaških gornikov Slovenije dne 25. maja 2024 vključili v aktivnosti ob dnevu odprtih vrat Vojašnice Boštjana Kekca na Bohinjski Beli.

Na elitni slovesnosti Smučarske zveze Slovenije je dne 15. maja 2024 Aleš Guček prejel kipec bloškega smučarja kot priznanje za življenjsko delo.

Planinsko društvo Mislinja in Združenje borcev za vrednote NOB OO Mislinja sta dne 17. maja 2024 organizirali že osmi 42 kilometrski nočni pohod iz Mislinje na slovesnost ob 79. obletnici zadnjih bojev 2. svetovne vojne, ki je bila 18. maja 2024 ob 11.00 uri pri Spominskem parku svobodi in miru na Poljani.

V soboto, 18. maja 2024, so se člani Združenja vojaških gornikov Slovenije udeležili 33. spominskega pohoda od Izobraževalnega centra v Pekrah do Vojašnice generala Maistra in nazaj.

Na povabilo Italijanskega združenja vojaških gornikov (Assoziazione Nazionale Alpini) in sekretarja Mednarodne federacije vojaških gornikov (IFMS) gospoda Renata Cisilina, se je štiričlanska delegacija Združenja vojaških gornikov Slovenije, od 10. maja do 12. maja, udeležila 95. srečanja Italijanskega združenja vojaških gornikov v mestu Vicenza, v italijanski deželi Benečija (Veneto).

V aprilski Reviji Slovenska vojska je bil danes objavljen pogovor z našim častnim članom Janezom Kavarjem -  Pomembno odkrivanje delcev naše skupne vojaške zgodovine. Več si prebereti v članku.

V ponedeljek, 25. marca, se je sekretar Anton Vavroš v Avditoriju MORS (bivša vojaška gimnazija) v Ljubljani udeležil redne letne skupščine Zveze slovenskih častnikov (ZSČ).

Letos smo se člani ZVGS - Koroške v nedeljo, 3. 3. 2024 udeležili 46. zimskega pohoda na Arihovo peč.

Naša člana Anton Primožič in Jožef Peternel sta se na povabilo italijanske skupine alpinov iz Valbrune, 17. februarja 2024, udeležila smučarske tekme v spomin na nekdanjega umrlega predsednika Rinalda Paravana. V svoji kategoriji sta dosegla 1. in 2. mesto.

V soboto, 10. februarja 2024, je bil v Avditoriju NATO Centra odličnosti v Poljčah izveden občni zbor Združenja vojaških gornikov Slovenije.

27. 1. 2024 so se odvile že 47. spominske partizanske smučine Cerkno.

Tomaž Pirjevec ponovno sprejema naročila za anorake z znakom ZVGS. Cena je približno 22 do 25 EUR. Naročila zbira do 18. februarja na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 V začetku leta so se vrstile spominske svečanosti ob 81. obletnici padca prvega pohorskega bataljona, ki so se jih udeležili tudi predstavniki vojaških gornikov iz Koroške.

Spoštovane gornice in gorniki!

Kar nekaj naših članov se je že pozanimalo, kdaj in kako lahko plačajo članarino ZVGS za leto 2024.

V letu, ki se končuje smo opravili številne aktivnosti, ki smo si jih zastavili v našem letnem programu dela. Nekaj se jih je pojavilo še med letom, tako da smo bili kar precej zaposleni. Ugotavljam, da smo jih v veliki meri tudi uspešno uresničili, za kar gre zahvala vsem vam, ki ste pri tem sodelovali. Doživeli in spoznali smo veliko novega in zanimivega. Verjamem, da bo v prihodnjem letu tudi tako in apeliram na čim večjo udeležbo dogodkov.

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.