V soboto, 20 septembra 2014 so na povabilo pevskega zbora Gorščaki, ki deluje pod okriljem ZVGS, Tržič obiskali naši prijatelji iz Italije. Imenitne pevce iz Marostice smo pričakali v atriju občine Tržič z gorniško malico in okrepčilno pijačo. Po prisrčnem sprejemu in nagovoru župana je kmalu zadonela neuradna himna vseh združenih alpinov Montanara. Po ogledu našega mesta jih je g. Kavar odpeljal do Ljubelja, kjer so se z minuto molka poklonili žrtvam vojne.

 

Ob 19. uri sta zbora v dvorani Kulturnega centra Tržič odpela državni himni in nato še vsak osem domoljubnih planinskih pesmi. Na koncu pa  družno, za polno dvorano še Montanaro.

 

Težko je bilo konkurirati številnim Italijanskim pevcem, ampak odličen bograč, ki ga je skuhal Vili Vogelnik in prav tako doma pripravljeno pecivo, postreženo v gasilskem domu v Lomu je naredilo pečat pristnosti in pohvalo našim ženam.

Seveda je pesem še kar nekaj časa odmevala po gasilski dvorani, zagotovo pa so se vsi zapomnili vsaj nekaj slovenskih besed … ija, ija, ijao mojo ljubico …

 

Gostje iz Italije so prenočili v vojašnici Boštjana Kekca Bohinjska Bela. Po zajtrku in krajši maši so odšli na Bled, kjer so v prelepem vremenu obiskali blejski grad. Po vrnitvi so imeli še ogled in predstavitev vojašnice, nato pa kosilo. Po kosilu so vsi zadovoljni in hvaležni za tak sprejem odšli domov z željo, da se nasljednje leto vidimo v Marostici.

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.