V sredo, 21. septembra, so v Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli pripadnice in pripadniki 132. gorskega polka s svečanim postrojem počastili dan enote v spomin na dogodek, ko so slovenski vojaški gorniki pred 24 leti naredili prve korake na poti k današnji podobi in usposobljenosti enote.

 

Slovesnosti so se udeležili poveljnik Združenega operativnega centra brigadir Klemen Medja, poveljnik 1. brigade brigadir Roman Urbanč, župani domicilnih občin in drugi visoki gostje. Zbrane je v uvodu pozdravil in nagovoril poveljnik 132. gorskega polka Slovenske vojske polkovnik Robert Klinar. Slavnostni govornik, poveljnik 1. brigade brigadir Roman Urbanč, je čestital pripadnicam in pripadnikom 132. gorskega polka. V svojem nagovoru je poudaril zgodovinski pomen gorniškega polka za Slovensko vojsko.

 

Pripadniki polka bodo pogumno vstopili v 25. leto svojega delovanja in še naprej dokazovali, da siva baretka ni zgolj pokrivalo, temveč je sinonim za odličnega pehotnega vojaka, usposobljenega v specialističnih gorniških veščinah.

 

(Povzeto po članku, objavljenem na Intranetnih straneh MO.)

Fotografije: 132. GORP


http://www.kamnik.si/novice/Polkovnik-132-gorskega-polka-Robert-Klinar-Obcina-Kamnik-je-nasa-prava-prijateljica-21-09-2016

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.