XXIII. dnevi IFMS

 

V okolici Siona v Švici so od 2. do 5. julija potekali letošnji XXIII. dnevi IFMS. Udeležila se jih je tudi močna, kar dvaindvajsetčlanska delegacija ZVGS.

 

Švicarski organizatorji so se izredno potrudili in organizacijsko odlično, ter s prisrčno gostoljubnostjo, izpeljali mednarodno letno srečanje vojaških gornikov. Ob sreči z vremenom je uspel množični vzpon na 3025 m visoko goro Bella Tola, kamor se je povzpelo tudi devetnajst članov ZVGS. Po vzponu so si udeleženci ogledali še turistične zanimivosti okolice Siona. Zadnji dan druženja v Sionu je bil namenjen obujanju spomina na padle vojake v gorah, s svečanim polaganjem venca na skupni grob francoskih in belgijskih vojakov iz I. svetovne vojne. Vse delegacije so sprejeli predstavniki mesta Sion, nato pa so si ogledali še zgodovinske zanimivosti Siona. Srečanje se je končalo s skupno večerjo in prijateljskim druženjem.

 

V času srečanja v Sionu se je neformalno sestal tudi izvršni odbor IFMS. Sestanek je vodil generalni sekretar IFMS brigadir Jaime Coll iz Španije. Sestanek je bil v večini namenjen pripravam na oktobrski XXIV. kongres IFMS v Chamonixu. Italijansko združenje vojaških gornikov je izrazilo pripravljenost za organizacijo XXIV. dnevov IFMS leta 2010 v Vidmu (Udine). En dan srečanja bi udeleženci obiskali tudi Slovenijo (Kobarid, Bovec, Log pod Mangartom).

 

Sion je slovenska delegacija zapustila z najlepšimi vtisi. Kot najštevilčnejša delegacija na srečanju pa je delovala tudi zelo prepoznavno.

 

Foto: Vili Vogelnik

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.