Alpe brez meja

 

Sekcija alpinov A.N.A. iz Palmanove je v nedeljo 16. septembra v zgodovinskem furlanskem mestu Palmanova, ki je pod zaščito UNESCO, pripravila prvo spominsko slovesnost Alpe brez meja - Alpi Senza Confini.

Slovesnost, na kateri so sodelovali predstavniki treh narodov - Avstrijci, Italijani in Slovenci, je bila posvečena spominu vsem padlim in umrlim vojakom v Alpah. Alpe, v mnogih vojnah v preteklosti morišča, so v sodobnosti postala torišče sodelovanja med narodi, vzpodbuda miru in prijateljstvu. Ob prvi slovesnosti Alpe brez meja, ki bo postala tradicionalna, so na trgu v Palmanovi odkrili spomenik miru s simbolom Mednarodne federacije vojaških gornikov - IFMS.

Na povabilo italijanskih kolegov smo Slovenijo na slovesnosti zastopali delegacija našega združenja in delegacija veteranov vojne za Slovenijo iz Kanala. Po odkritju spomenika je bil na trgu v Palmanovi še koncert angleškega kraljevega orkestra, ki je na turneji po Italiji.

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.