Spominska smučarska tekma Rinaldo Paravan

 

Naši smučarji so se tudi letos odzvali povabilu italijanske skupine alpinov iz Valbrune za udeležbo na tradicionalni tekmi v spomin na nekdanjega umrlega predsednika Rinalda Paravana.

Kot že prejšnja leta se je naše zastopstvo tudi tokrat imenitno odrezalo in osvojilo kup medalj ter tudi pokal za najboljšo ekipo.

 

Čestitamo!

 

 


 

Smučarji ZVGS odlični tudi na šestem tekmovanju

 

Skupine A.N.A. iz okolice Trbiža so v soboto 19. marca pripravile 6. memorialno tekmovanje v veleslalomu, ki se ga že tradicionalno udeležujemo tudi smučarji ZVGS. Na letošnjem tekmovanju smo se odrezali najbolje doslej, kljub temu, da nas je nastopilo samo 7, v samo dveh starostnih kategorijah. S skupno 361 točkami smo osvojili 3. mesto v skupni ekipni razvrstitvi. V moški absolutni razvrstitvi je Tone Primožič z najboljšim časom med moškimi zasedel 1. mesto. Prav tako 1. mesto je zasedel Tone Primožič v kategoriji "Master C" (1946 - 1955), Janez Gosar je bil v isti kategoriji 3., Miha Zupan 4., Aleš Dornig 6., Janez Kavar 8. in Dušan Ahačič 9. V Kategoriji "Master B" (1956 - 1970) je bil Igor Černuta 4. Skupaj je tekmovalo 70 smučark in smučarjev v 9 starostnih kategorijah. Najstarejši tekmovalec - alpin je bil letnik 1933.

 

Rezultati za kategorijo "Master C" so na drugi fotografiji. Čestitke in gorniški SMUK!

S tekmovanjem v Trbižu smo smučarji ZVGS zaokrožili letošnjo tekmovalno sezono, z udeležbo na štirih smučarskih tekmovanjih: PSC '45 v Cerknem, Prevenstvu ZSČ na Golteh, 2. Alpiniadi v Bormiu (IT) in 6. Memorialnem VSL Rinaldo Paravan v Trbižu.

 

 


 

Memorialni veleslalom v Trbižu

 

Sekcija italijanskih vojaških gornikov A.N.A. iz Trbiža, je v soboto 21. marca pripravila 5. memorialno tekmovanje v veleslalomu za pokal umrlega predsednika sekcije Rinalda Paravana. Na povabilo italijanskih prijateljev se je tekmovanja udeležila tudi osemčlanska ekipa smučarjev našega združenja. Med 60 nastopajočimi, v 13 starostnih kategorijah, so naši smučarji dosegli nekaj zelo dobrih uvrstitev:

 

Miha ZUPAN je zmagal v kategoriji 1940 - 1949
Tone PRIMOŽIČ je bil v kategoriji 1950 - 1959 drugi, Janez GOSAR pa v isti kategoriji tretji
Mirko ROZMAN je bil tretji v kategoriji 1960 - 1969

 

V skupni uvrstitvi je bil Tone PRIMOŽIČ drugi, Mirko ROZMAN šesti in Janez GOSAR deveti.

Tekmovanje je bilo tudi prilika za prijetno druženje vojaških gornikov z obeh strani meje. Srečanje so izkoristili tudi za dogovore o nekaj skupnih aktivnosti v letošnjem letu. Na tekmovanju pa je vznikla tudi ideja o organizaciji podobnega tekmovanja pri nas, najverjetneje prvič prihodnjo zimo na smučišču Stari vrh.

 

 

Več fotografij najdete v foto galeriji.

 


 

Smučarji ZVGS uspešni v Trbižu

 

Na progi Dell Angelo v Trbižu, je bilo v soboto 29. marca že četrto tekmovanje v veleslalomu za trofejo Rinaldo Paravan. Tekmovanje organizira sekcija italijanskih vojaških gornikov A.N.A. Udine, oziroma njihova skupina iz Ovčje vasi (Malborghetto - Valbruna). Letos se je tekmovanja drugič udeležila tudi ekipa ZVGS. Naši smučarji so bili na tekmovanju zelo uspešni in dosegli odlične rezultate:

Kategorija 1949 - 1953

1. Miha Zupan, ZVGS
2. Janez Gosar, ZVGS
4. Aleš Dornig, ZVGS

Kategorija 1969 - 1973

1. Mirko Rozman, ZVGS

Kljub samo štirim tekmovalcem v dveh starostnih kategorijah je naša ekipa v skupni razvrstitvi zasedla odlično 2. mesto.

Po tekmovanju so organizatorji pripravili prijetno druženje, ki so se ga udeležili tudi župani pretežno slovenskih občin v Kanalski dolini.

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.