Na povabilo Združenja nemških vojaških gornikov se je delegacija Združenja vojaških gornikov Slovenije tudi letos udeležila spominske svečanosti, ki je potekala v bližini mesta Mittenwald v Nemčiji. Slovesnost je posvečena vsem padlim, pogrešanim in drugim umrlim vojakom gornikom ter vsem žrtvam nasilij, terorjev in vojn.

 

Nemško združenje vojaških gornikov vsako leto povabi v Mittenwald vse članice Mednarodnega združenja vojaških gornikov (IFMS). Letošnje slovesnosti se je žal udeležilo le slovensko združenje, zato so se naši nemški prijatelji - vojaški gorniki še posebej zahvalili za prisotnost naše delegacije na spominski svečanosti.

 

 


 

Hohen Brendten 2012

 

Ob nemškem spomeniku padlim in umrlim vojakom v gorah, na Hohe Brendten blizu Mittenwalda v Nemčiji, je 13. maja potekala tradicionalna spominska slovesnost. Slovesnosti se je udeležila tudi delegacija ZVGS, ki je k spomeniku položila venec združenja. Slavnostni govornik na slovesnosti v spomin vojaškim gornikom je bil generalni sekretar IFMS brig mag. Bojan Pograjc.

  

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.