V teh dneh praznuje okroglo obletnico, 70 let, ustanovni in častni član Združenja vojaških gornikov Slovenije Janez Kavar.

 

 

Na njegovo pobudo je bilo leta 2008 ustanovljeno ZVGS in od samega nastanka pa vse do danes je Janez Kavar požrtvovalno in zavzeto delal na prepoznavnostii združenja, tako doma kot tudi v tujini.

Dva mandata je bil predsednik združenja in prav po njegovi zaslugi je bilo združenje sprejeto v Mednarodno federacijo vojaških gornikov - IFMS.

 

S pročevanjem vojaške zgodovine in publicistično dejavnostjo si je kot predsednik Študijske skupine ZVGS še posebej prizadeval za dvig ugleda združenja v slovenski in mednarodni strokovni javnosti.

 

Na njegovo pobudo sta bila poimenovana dva objekta Slovenske vojske po osebah, pomembnih za zgodovino vojaškega gorništva: Vojašnica na Bohinjski Beli je poimenovana po Boštjanu Kekcu, Vadbeni center na Pokljuki po Rudolfu Badjuri.

 

Janez Kavar je vsa ta leta bil in ostal gonilna sila delovanja združenja, saj je s svojimi izkušnjami, idejami in pogledi postavil temelje in začrtal pot delovanja ZVGS tudi v prihodnje.

 

Vsi, ki kakor koli sodelujemo z njim, imamo v Janezu velikega prijatelja in zvestega sodelavca, ki ga cenimo tudi zaradi njegovega iskrenega domoljubja in jasno poudarjenega slovenstva in pripadnosti slovenski državi.

 

Vojaške gornice in gorniki mu želimo še veliko zdravja z željo, da tudi v prihodnje ohrani kleni gorenjski humor ter da se nam kot do sedaj tudi vprihodnje pridruži na številnih aktivnostih, ki jih pripravljamo v združenju.

 

Slavko Delalut
Predsednik ZVGS

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.