V Bovcu je bil 21. oktobra sestanek predstavnikov ZVGS, Občine Bovec, zavoda Turizem Dolina Soče in ameriškega filmskega producenta Chrisa Anthonya. Tema sestanka so bile aktivnosti ob 75. obletnici smučarske tekme vojakov ameriške 10. gorske divizije na Mangartu ter o obisku večje skupine naslednikov veteranov 10. gorske divizije v Bovcu, junija prihodnje leto.

 

Proslavitev jubileja slovite smučarske tekme bo 3. junija na Mangartu in v Bovcu. Obisk ameriških gostov, pričakujemo jih več kot petdeset, pa bo v dneh od 23. do 25. junija. Vrh prireditev ob jubileju tekme in obisku bo svetovna premiera dokumentarnega filma Chrisa Anthonya "Mission Mangart" (Naloga Mangart), 24. junija 2020 ob 20. uri v Kulturnem domu v Bovcu.

 

Predstavniki Občine Bovec in Turizma Doline Soče so predlaganim aktivnostim izrazili in obljubili polno podporo in sodelovanje pri izvedbi. Producent Chris Anthony je bil navdušen nad intuzijazmom in zavzetostjo slovenske strani pri izvedbi predlaganih aktivnosti.

 

Po sestanku je Občina Bovec pripravila še tiskovno konferenco na kateri so bili predstavljeni načrti aktivnosti junija 2020. Chris Anthony pa je predstavil izseke delno že zmontiranega dokumentarnega filma v katerem s svojo zgodbo o Mangartu nastopa tudi slovita ameriška smučarka Mikaela Shiffrin.

 

Fotografije: Chris Anthony

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.