Združenje vojaških gornikov Slovenije najostreje obsoja izjave najvišjih predstavnikov italijanske države na nedavni spominski slovesnost v Bazovici kot nesprejemljive in žaljive za slovenske državljane in Republiko Slovenijo.

 

Vsako izražanje ozemeljskih pretenzjj, zanikanje in potvarjanje zgodovinskih dejstev je v nasprotju z duhom EU in njenimi ustavnimi vrednotami ter pomeni tudi nespoštovanje naše zgodovine, temeljnih procesov osamosvajanja naše države ter demokratičnih vrednot, za katere si je Republika Slovenija vedno prizadevala.

 

Združenje vojaških gornikov Slovenije odlično sodeluje s številnimi sekcijami in skupinami italijanski vojaških gornikov, združenih v nacionalnem združenju A.N.A., ter si bo tudi v prihodnje prizadevalo za sodelovanje na osnovi medsebojnega spoštovanja ob upoštevanju vrednot in načel, zapisanih in opredeljenih v statutu Mednarodne federacije vojaških gornikov - IFMS kot tudi v Statutu Združenja vojaških gornikov Slovenije.

 

Slavko DELALUT
predsednik ZVGS

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.