Začelo se je z nastopom moškega pevskega zbora GORŠČAKI na tradicionalnem 38. območnem srečanju tržiških odraslih pevskih zborov Tržič poje in nadaljevalo s sodelovanjem naših smučarskih sodnikov na državnem prvenstvu v veleslalomu za kategorije U12 in U 14 na Starem vrhu v ponedeljek in torek, 4. in 5. februarja 2019. Sodelovali so Boštjan Kostanjšek, Roman Hartman, Jože Cvetrežnik in Aleš Simčič.

 

Ob slovenskem kulturnem prazniku smo se številni člani našega združenja odpravili na tradicionalni pohod iz Radovljice v Vrbo. Nekoliko daljši postanek je bil na Bledu, po zasluženem odmoru in okrepčilu pa smo se ustavili še ob spomeniku Francetu Prešernu in se na krajši kulturni prireditvi spomnili na življenje in delo največjega slovenskega poeta.

 

Člani pevskega zbora Gorščaki so istega dne v večernih urah sodelovali na slovesnosti ob odprtju 44. Pokala Loka v Škofji Loki in na sprejemu v Sokolskem domu, kjer so s svojim ubranim petjem obogatili kulturno dogajanje ob smučarskem prazniku.

 

Združenju vojaških gornikov Slovenije je bilo ob tej priložnosti tudi podeljeno priznanje za dolgoletno in uspešno sodelovanje s Smučarskim klubom Alpetour iz Škofje Loke.

 

V soboto in nedeljo, 9. in 10. februarja, pa sta smučarska sodnika iz ZVGS Boštjan Kostanjšek in Aleš Simčič. sodelovala na Fis tekmovanju za Pokal Loka v slalomu in veleslalomu za kategorije U14 in U16 na Starem vrhu

 

Zahvala vsem, ki na kakršen koli način prispevate k prepoznavnosti in pojavnosti našega združenja v slovenski javnosti!

 

 

Zapisal:

Slavko Delalut

predsednik ZVGS

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.