Novembra letos bomo praznovali 50. obletnico ustanovitve TO Republike Slovenije, predhodnice današnje Slovenske vojske. Združenje vojaških gornikov Slovenije bo obletnico obeležilo z izdajo knjige VOJAŠKA POŠTA 3215 BILEĆA - KDO JE POVELJEVAL SLOVENSKIM TERITORIALCEM V VOJNI LETA 1991, avtorja Janeza Kavarja. Predstavitev knjige bo septembra v NATO COGB v Poljčah. Člani ZVGS knjigo že lahko dobite pri Tomažu Pirjevcu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., GSM: 041 786 242 ali na vseh bližnjih aktivnostih združenja.

 

Avtor je v knjigi strnil nekaj svojih spominov na ššolanje v sloviti ŠROP Bileća, ki je veljala za eno najtršših preizkuššenj med služženjem vojašškega roka v nekdanji JLA. V drugem delu knjige pa avtor raziskuje in odgovarja na vpraššanje o izvoru poveljnišškega kadra TO v osamosvojitveni vojni 1991 in začetnem jedru častnikov nove Slovenske vojske. Večina je temeljno vojašško znanje pridobila v Bileći. Knjiga je natisnjena na 80 straneh z veliko dokumentarnega in fotografskega gradiva. Recenzijo knjigi je napisal generalmajor dr. Alojz ŠŠteiner, predsednik ZSČ. Knjiga je izššla kot četrta v knjižžni zbirki ZVGS.

 

Želimo in priporočamo vam zanimivo branje!

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.