V soboto, 17. februarja 2018, se je v Natovem centru odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah zbralo preko 130 članov Združenja vojaških gornikov Slovenije na 11. rednem letnem občnem zboru. Na občnem zboru je bilo pregledano opravljeno delo v preteklem letu, ki je obsegalo 60 večjih aktivnosti. Najzaslužnejši so prejeli medalje in priznanja ZVGS, predsedniku združenja pa je bila podeljena tudi medalja Zveze slovenskih častnikov (prejemniki so v prilogi). Občni zbor je popestrilo zanimivo predavanje o dogodku iz zgodovine slovenskega vojaškega gorništva.

 

Predsednik je predstavil program aktivnosti za leto 2018 in spremembe statuta združenja, ki jih je občni zbor soglasno sprejel.

 

Predstavljene so bile usmeritve za nošenje oblačil ZVGS, člani so si lahko tudi ogledali in naročili konfekcijske artikle. Po zaključku občnega zbora pa je bila za udeležence pripravljena gorniška malica.

 

Priznanja_medalje_ZVGS_2018.pdf (20 kb) 

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.