Član Združenja vojaških gornikov Slovenije, upokojeni profesor Fakultete za šport dr. Herman Berčič je nedavno prejel  priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, ČASTNO LISTINO OKS-ZŠZ, ki mu jo je podelil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

 

Gre za pomembno priznanje strokovnemu delu in vedenju dr. Berčiča, ki ga nesebično deli tudi s člani naše Študijske skupine, zato mu v imenu vseh članov ZVGS iskreno čestitamo!

 

Dr. H. Berčič je bil pionir in pobudnik razvoja športne rekreacije v Sloveniji, intenzivno pa je ustvarjal na tem področju športa, ko se je zaposlil na Fakulteti za telesno kulturo, danes Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani. V več kot 40 letnem delovanju je s svojim strokovnim, pedagoškim in raziskovalnim delom ter ob predavanjih na domači in tujih univerzah pomembno prispeval k razmahu športne rekreacije v Sloveniji in preko mednarodnih simpozijev in kongresov tudi k njeni uveljavitvi v mednarodnem prostoru. Je nosilec naziva ZASLUŽNI PROFESOR, ki mu ga je leta 2009 podelila Kineziološka fakulteta Univerze v Zagrebu. S svojim publicističnim delom in delovanjem v širšem športnem in družbenem prostoru je širil pridobljena znanja in spoznanja in pomembno prispeval k zdravemu življenjskemu slogu prebivalcev Slovenije.    

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.