Iz ZDA je prišla žalostna novica, da je umrl polkovnik Michael Mike Plummer, dolgoletni predsednik ameriškega združenja vojaških gornikov 10th Mountain Division Association, velik in iskreni prijatelj Združenja vojaških gornikov Slovenije.

S pokojnim Mike-om, kot smo ga prijateljsko nazivali, smo se slovenski vojaški gorniki spoznali ob našem članstvu v IFMS, po letu 2007. Ob raziskovanju ameriške mangartske tekme junija 1945 nam je bil Mike takoj v veliko iskreno pomoč in podporo. Z navdušenjem je sprejel našo pobudo o predstavitvi razstave o mangartski tekmi na letnem srečanju ameriškega združenja julija 2010 v Watertownu (NY) v ZDA, v bazi sedanje 10. gorske divizije Fort Drum. Predstavniki ZVGS in SV, ki smo se udeležili odprtja razstave smo bili deležni iskrenega Mike-ovega gostoljubja, takrat že upokojenega polkovnika in predsednika ameriškega združenja. Mike je bil znan kot zelo pozoren in tenkočuten skrbnik vojaških gorniških tradicij in iskrenega prijateljstva med vojaškimi gorniki vsega sveta.

 

Takega prijatelja se ne sme pozabiti. Naj mu bo namenjen namenjen iskren in spoštljiv spomin vseh slovenskih vojaških gornikov!

 

Janez Kavar, brigadir v pokoju

 

Mike-u v spomin obširno poroča zadnja številka glasila ameriškega združenja Blizzard.
 
Polkovnik Mike Plummer pred spomenikom Climb to Glory v Watertownu julija 2010.
 
 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.