Združenje vojaških gornikov Slovenije (ZVGS) je organizacija posebnega družbenega pomena, zato je pomembno, da vsaka regija, ki je vključena v zvezo, aktivno deluje in s tem krepi državljanske in domovinske dolžnosti ter vrednote ZVGS.

V četrtek, 9. 11. 2023, je bil v Dravogradu v prostorih ZSČ Dravograd pomemben delovni sestanek vojaških gornikov s Koroške s člani Izvršnega odbora ZVGS. Namen sestanka je bil, da se pogovorimo in s predlogi podpremo razvoj aktivnejšega delovanja vojaških gornikov v Koroški regiji. Kot gostitelj sestanka je vse navzoče najprej nagovoril Jože Temnikar, ki je istočasno tudi predsednik OZ ZSČ Dravograd. Na sestanku se nas je zbralo 25 vojaških gornikov s Koroške. Z vidika celotne Koroške regije so bili zastopani vojaški gorniki tako iz Dravograda kot tudi iz vseh treh koroških dolin: Dravske, Mežiške in Mislinjske.

S strani Izvršnega odbora ZVGS so se sestanka udeležili predsednik Tomaž Žbogar, sekretar Anton Varvoš in gospodar Tomaž Pirjevec. Vsi trije so obširno predstavili vizijo ter začrtan program delovanja združenja v naslednjem letu. Predstavili so tudi izhodišča za boljšo promocijo združenja, tekoče dogodke s poudarkom na delu v naši regiji, s katerimi lahko intenzivneje medijsko informiramo širšo javnost, ter na koncu še okvirni programa dela v naslednjem letu. Hkrati so izrazili željo, da podamo predloge za aktivnejše delo na Koroškem v prihajajočem obdobju, ker ima Koroška regija vsekakor pomembno število članov ZVGS.

Vsi skupaj smo se zavedali, da je Koroška regija potisnjena na obrobje in nima aktivne vojaške enote, ki bi promocijsko pripomogla močneje razvijati tudi vrednote združenja. Koroška pa je na področju, kjer je krepitev državljanske in domovinske doktrine še posebej nujna in pomembna. V delovnem vzdušju sestanka smo se dogovorili o izboljšani razširjeni informiranosti o aktivnostih ZVGS med vojaškimi gorniki Koroške ter začrtali osnove medijske promocije dela na Koroškem v sklopu občinskih in drugih lokalnih medijev.

Delovni sestanki, kot smo ga imeli tokrat, vedno zelo dobro pripomorejo h aktivnejšem delu članov in so vsekakor vedno zelo dobrodošli.


Pripravila : Marjeta Fidler, članica vojaških gornikov s Koroške
Fotografije: Jože Temnikar

 

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.