Mesec junij je bil za koroške vojaške gornike kar pester.

V soboto, 1. junija je bila pri spomeniku nad Partizanskim domom pod Malo kopo spominska svečanost v spomin na padle borca Zidanškove brigade. Prireditve se je kljub meglenemu in precej hladnemu vremenu udeležilo kar precej ljudi. 15 vojaških gornikov se nas je podalo na Partizanko peš od Plesnika na Legnu. Pohod je trajal 3 ure in pol. Na prireditvi smo gorniki dobili posebno priznanje za dolgoletno uspešno sodelovanje.

V soboto, 22. junija se nas je 8 vojaških gornikov udeležilo proslave na kmetiji Vrhornik, ki leži na meji med koroško in šaleško regijo pod Graško goro. Prireditev pripravljajo vsako leto skupaj predstavniki ZB iz obeh regij. Po proslavi smo obiskali še spomenik padlim borcem XIV. divizije na Anžijevih ravnah, ki je od kmetije oddaljen cca 10 minut. Tam smo prižgali svečko.

Na praznični 25. junij je pri obnovljenih Pavčkovih bolnišnicah na Legnu vsako leto prireditev v spomin na prenos ranjencev iz bolnice visoko v Pohorskih gozdovih v Šmartno. Tudi te svečanosti se je udeležilo 8 naših vojaških gornikov.

Zapisal: Ivan Hartman
Fotografije: Ivan Hartman

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.