Ob upoštevanju vseh epidemioloških ukrepov smo tudi letos uspeli izpeljati strokovno ekskurzijo v Velenje, in sicer po programu, ki ga je pripravil naš član s Koroške Ivan Hartman ob pomoči in sodelovanju predsednika OZSČ Velenje Matjaža Klemenčiča.

Udeleženci smo si najprej ogledali zelo zanimiv in strokovno zastavljen Spominski center 1991 OZVVS Velenje. Uvodoma je o dogodkih v Šaleški dolini spregovoril kustos Muzeja Velenje, nato pa smo si ogledali še zelo zanimiv film iz obdobja pred in samega osamosvajanja in nastajanja naše države Republike Slovenije.

 

V nadaljevanju smo si ogledali tudi velenjski grad in del stalnih zbirk, med ostalimi tudi zbirko, ki je v zaključni fazi nastajanja, in bo širši javnosti na ogled šele v prihodnje.

 

Za bolj sproščeno vzdušje je poskrbel ogled novega športno rekreacijskega centra ob velenjskem jezeru, ki ga domačini imenujejo Vista in bo številnim mlajšim in tudi malo manj mladim Velenjčanom v prihodnje služil za rekreacijo in sproščanje.

 

Letno turo smo zaključili s kosilom in družabnim srečanjem v Gostilni Brigita v neposredni bližini velenjskega mestnega središča.

 

Vremenska pratika

za leto 2023

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2023, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2023

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

 info@zvgs.si

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2023 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.