Prav na dan generala Maistra, ki je 23. novembra 1918 razorožil nemško varnostno stražo, je bilo leta 2007 ustanovljeno tudi Združenje vojaških gornikov Slovenije.

 

Prvega srečanja v Poljčah se je takrat udeležilo 85 ustanovnih članov, danes po 13 letih, jih združenje šteje že več kot 350. V vseh teh letih se je naše delovanje širilo in razvijalo na številnih področjih, postali smo znani, cenjeni in upoštevani tako doma kot tudi v tujini.

 

 

V časih, ko epidemija kroji naša življenja, obnašanje in delovanje vsakega posameznika in vseh nas, je tudi delovanje združenja močno omejeno, vendar poskušamo kljub temu preko naših spletnih strani članstvo obveščati o dogodkih, ki bi vas utegnili zanimati ali pa smo jih tudi v ZVGS pripravili ali se jih udeležili.

 

S to prakso bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato vas pozivam, da tudi sami aktivno sodelujete in pošljete prispevke (lahko tudi foto material), ki bi bili zanimivi tudi za širšo javnost in na ta način popestrite vsakdanjik vseh nas, ki upoštevamo navodila in usmeritve za zajezitev epidemije.

 

Tudi to preizkušnjo bomo premagali, pošiljajmo si SMS sporočila, ohranjajmo vezi s prijatelji in znanci, drug drugega vzpodbujajmo in bodrimo!

 

In ko bo te težke preizkušnje enkrat konec, se spet srečamo in v sproščenem vzdušju nadaljujemo naše delo in naša prijateljska druženja, zato ostanimo zdravi in optimistični!

 

Srečno in pazite nase!

Slavko Delalut
predsednik ZVGS

Vremenska pratika

za leto 2023

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2023, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2023

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

 info@zvgs.si

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2023 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.