Ob koncu lanskega leta je v samozaložbi izšla knjiga Vojaki na smučeh/Partizanska smučarska četa avtorja Dušana Kaplana, tudi člana Združenja vojaških gornikov Slovenije.

 

 

Izdano delo prinaša avtorjeve poglede in razmišljanja na številne dogodke in osebe iz zgodovine vojaškega smučanja tako v svetu kot tudi v Sloveniji.

Posebno poglavje je namenjeno tudi nastanku in delovanju partizanske smučarske čete predvsem na Bloški planoti. Knjigo zaključuje poglavje o ljudskem smučanju na Blokah.

 

Publikaciji dajejo dodano vrednost še številne fotografije, risbe in zemljevidi, ki informativno dopolnjujejo in pojasnjujejo predstavljene dogodke in avtorjeva razmišljanja.

 

Vse, ki vas zanima omenjena knjiga, vabimo, da se glede plačila (10€) in dostave dogovorite z avtorjem, in sicer po telefonu na št. 041 725 903 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Prijetno branje!

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.