• PZS sodeluje z NCOGB

  Na spletni strani PZS smo zasledili novico, da sta predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik in polkovnik Boštjan Blaznik, direktor NATO Centra odličnosti za gorsko bojevanje, 16. decembra 2016 v Poljčah na Gorenjskem podpisala pismo o sodelovanju obeh organizacij.

   

  Več o sodelovanju pa na strani PZS.

   
 • Temelj sodelovanja med NATO COGB in ZVGS

  Ob prisotnosti članov štaba NATO Centra odličnosti za gorsko bojevanje in predstavnikov ZVGS, sta direktor centra polkovnik Boštjan Blaznik in predsednik ZVGS polkovnik v pokoju Fedja Vraničar, 21. aprila 2016 v Poljčah, podpisala Pismo o nameri o sodelovanju med centrom in našim združenjem.

  Preberite več ...
   
 • Nova spletna stran

  V Natovem Centru odličnosti za gorsko bojevanje so vzpostavili novo spletno stran. Vse informacije o Centru so dostopne na: www.mwcoe.org

   
 • Gorsko bojevanje zavezništva se razvija v Sloveniji

  V prilogi je intervju s polkovnikom Boštjanom Blaznikom, direktorjem NCOGB, ki je bil objavljen v Revija Obramba, april 2015.

   

  RO4-15-NCOGB.PDF

   
 • Sodobni vojaški izzivi

  V znanstveno strokovni publikaciji Slovenske vojske "Sodobni vojaški izzivi" je bil objavljen prispevek o Natovem centru odličnosti za gorsko bojevanje.

   

  Članek si lahko preberete v priponki ali na TEJ povezavi.

   

  NATOV CENTER ODLIČNOSTI ZA GORSKO BOJEVANJE - IZZIVI, PRILOŽNOSTI IN INTERESI.pdf (962 kb) 

   
 • Slovesno odprtje Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje

  V torek 10. novembra 2015, so v Poljčah slovesno odprli Natov center odličnosti za gorsko bojevanje, potem ko je prestal postopek akreditacije Zavezniškega poveljstva za transformacijo.

   

  Ob slavnostnem odprtju sta bila prisotna predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor ter ministrica za obrambo Andreja Katič.

   
 • Prvi koraki Centra odličnosti za gorsko bojevanje

  Premiernega usposabljanja v Natovem Centru odličnosti za gorsko bojevanje se je udeležilo 23 pripadnikov oboroženih sil iz sedmih držav: Črne gore, Hrvaške, Kosova, Libanona, Slovenije, Velike Britanije in Združenih držav Amerike. Tritedenski (2. – 20. marec) zimski tečaj vojaškega gorništva pomeni nadgradnjo usposobljenosti iz letnih vsebin vojaškega gorništva, kar je eden od vhodnih pogojev. Program zimskega tečaja je namenjen posameznikom, da osvojijo osnovne individualne in kolektivne veščine in znanja na treh temeljih vojaškega gorništva: premika, preživetja in bojevanja v gorskem svetu v zimskih razmerah.

   

  Celoten članek je v prilogi.

   

  NATO_COGB.pdf  

   

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.