Dne 4. septembra, je bila na Ravnah na Koroškem otvoritev razstave Vojaškega muzeja SV in Združenja vojaških gornikov Slovenije - Slovenci in vojaško gorništvo in smučanje. Otvoritve so se udeležili veterani s Koroške in nekdanji pripadniki koroškega alpsko-izvidniškega voda TO, koroški poslanec v DZ Miro Petek, ravenski župan mag. Tomaž Rožen, pripadniki SV in praporščaki.
 
V kulturnem programu ob otvoritvi je nastopil kvartet klarinetov orkestra SV, komorni oktet in vsestranski koroški umetnik Mitja Šipek. Otvoritveni nagovor je imel poveljnik PDRIU brigadir Alojz Završnik, vsebino razstave pa je predstavil soavtor brigadir v pokoju Janez Kavar.
 
Po odprtju razstave v okviru 2. mednarodnega festivala gorniškega filma, februarja letos v Cankarjevem domu v Ljubljani, razstava prvič gostuje na Ravnah na Koroškem in pomeni simbolično zahvalo in priznanje Korošcem za njihov zgodovinski prispevek slovenskemu vojaškemu gorništvu.
 
Razstava bo v prostorih Koroške osrednje knjižnice dr. Franceta Sušnika odprta do začetka oktobra. Razstavi so dodani zanimivi originali pisem koroških vojakov s fronte v I. svetovni vojni in fotografije z urjenja in vaj koroškega 24. alpiv TO.
 
Vabljeni k ogledu!
 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.